Forli este o comună frumoasă din regiunea de nord a Italiei și este capitala provinciei Forli-Cesena

Craiova

Un nou operator aerian va activa din această primăvară pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC), oferind în prima etapă o cursă directă către Forli (Italia), potrivit unui anunț făcut luni de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Conducerea aeroportului a reușit să stabilească o colaborare cu compania Lumiwings, din Grecia, care va pune la dispoziția călătorilor din Oltenia încă o destinație din Italia. Primele zboruri de la și către Forli vor avea loc în data de 23 aprilie, iar noua rută aeriană directă are prevăzută o frecvență de operare de două curse pe săptămână, în zilele de luni și vineri.

O altă veste bună este că, din data de 4 iunie, acest itinerar va fi completat, astfel încât se va putea călători, cu escală la Forli, pe relația Craiova – Trapani, ceea ce deschide o nouă posibilitate de petrecere a vacanțelor

„Suntem fericiți să anunțăm o nouă rută din Craiova către Forli – Italia și, totodată, un nou operator aerian, Lumiwings, pe AIC. Zborurile vor începe în luna aprilie, rezervările fiind deja disponibile pe site-ul www.lumiwings.com

Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova.

Arad

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi directorul Aeroportului Arad, Ovidiu Moşneag, anunţă deschiderea unor curse regulate de zbor spre Italia, începând cu data de 4 iunie 2021, operate de compania Lumiwings, o companie aeriană grecească, cu baza în oraşul italian Forli.

Vezi si:  Weekend prelungit in Tenerife, Spania! doar 128 euro (zbor si cazare 3 nopti)

„Deschiderea unei curse regulate de avion Arad-Forli (Italia) vine după nouă ani de la ultimul anunţ referitor la zboruri noi spre Italia de la Arad. Între timp, aşa cum ştiţi, aeroportul nostru a fost victima lucrărilor la autostradă, în sensul în care a trebuit închis pe perioada lucrărilor şi i-a fost scurtată pista de aterizare. Din anul 2016 am lucrat la Consiliul Judeţean pentru atragerea unei companii care să repună în valoare Aeroportul Arad. Am început cu zborurile charter, în colaborare cu agenţiile de turism am deschis destinaţii estivale spre Turcia. Am fost la cartierul general Ryanair, să încercăm includerea Aradului în planul lor de dezvoltare. Am avut un angajament ferm al Tarom pentru curse regulate Arad-Bucureşti. Am iniţiat discuţii cu autorităţile din Verona pentru reluarea curselor înspre Arad. Am purtat discuţii cu WizzAir. Niciuna dintre aceste piste nu a funcţionat, iar în anul 2020, ca efect al pandemiei, companiile respective au renunţat la planurile de dezvoltare, restrângându-şi zborurile din România. Destinaţia pe care o deschidem astăzi leagă două regiuni cu parteneriate economice cu rădăcini în anii 1990: Arad şi Emilia-Romagna. Regiunea italiană este şi una dintre principalele destinaţii turistice pe timpul verii, dar şi o zonă de unde au venit foarte mulţi investitori italieni şi studenţi italieni la Arad”, declară Iustin Cionca.

Vezi si:  Vacanta in Atena, Grecia, doar 111 euro ( zbor si cazare 4 nopti)

Preţul unui bilet ar urma să fie 45 de euro.

Zborurile vor începe în luna iunie, rezervările fiind deja disponibile pe site-ul www.lumiwings.com

Atractii Turistice

Forli Cathedral

Image 1 of 13

Această structură seamănă mai mult cu vechiul Panteon roman decât cu o catedrală și are un fronton ornamentat susținut de o serie de 6 coloane portocalii. Situată în autodenumită Piazza del Duomo, catedrala se află la câțiva pași de centrul orașului Forli și reprezintă o piesă fantastică de arhitectură neoclasică. În afară de impresionanta fațadă frontală, interiorul prezintă și o serie de coloane uriașe de marmură care acoperă culoarele. Capela Maicii Domnului de Foc este superb decorată și are o multitudine de aur, marmură și opere de artă opulente. Mai mult, cupola principală a catedralei prezintă o frescă colorată care detaliază înălțarea lui Hristos. Această biserică este un loc fantastic de vizitat și este cu adevărat uimitoare în interior.

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.