Ziua 1 în Creta ⛱️

Ne-am îndreptat spre aeroport dis de dimineață pentru ca avea să ne aștepte un zbor cu escală.☀️

De ce am optat pentru cel cu escală?Deoarece biletele au fost luate din luna ianuarie pentru luna martie, iar în acea perioadă nu erau zboruri directe spre Chania. Între timp am avut ocazia să fim invitați intr-o croazieră, așa ca am schimbat zborul pentru aceasta perioada.

✈️Zborul cu tot cu escală a fost de 4:30h iar în prețul inclus am avut atât ghiozdan cat și troler.

🚘Odată ajunși ne-am îndreptat spre automattis, compania de unde am închiriat mașina. Costul este de 27 euro/ zi având inclus atât al doilea șofer cat și asigurare full. Am primit si un suvenir, au fost foarte drăguți.

🏨Ne-am îndreptat spre cazare iar acum e acum … suntem cazați la Eden Luxury Apartments intr-un apartament extraordinar de frumos, cu vedere panoramică spre mare, complet echipat și utuilat. Costul este de 100 euro/camera pe noapte.

🍽️După ce ne-am cazat am mers să mâncăm printre localnici și am oprit la “The Cheap Tavern”. Am răsfoit puțin meniul și ne-am decis… am luat piept de pui cu tzatziki, cartofi prăjiți și câte un pepsi.

💵Pentru toată consumația de o vedeți, pentru 2 persoane, am plătit aproximativ 22 euro. Preț super bun, nu-i așa?

☕️Pentru ca nu aveau cafea la taverna, am mers vis-a-vis și am luat două frappe-uri iar apa a fost inclusă. Prețul pentru cele două și două ape a fost de 4 euro.

🌅Pentru ca deja oboseala și-a spus cuvântul am mers spre cazare și am admirat acest apus epic de pe balconul nostru.

https://www.facebook.com/reel/910025240927742


Ziua 2 în Creta – plaja și portul venețian

Am început dimineața cu super energie și am pornit spre plaja. Ne-am hotărât ca pentru azi să alocăm o parte din zi la Agia Marina. Este o plajă întinsă, cu apă foarte mică pe o porțiune destul de mare. Deși steagul a fost galben iar mai apoi roșu, nu au fost probleme și am intrat în apă, valurile mai mari formându-se unde apa era mica.

Pentru 2 șezlonguri și o umbrelă a trebuit să facem consumație de 12 euro în total, prețul fiind mai mult decât decent. Am luat un frappe iar mai apoi am mers să mâncăm la restaurantul de care aparținea plaja. Ne-am luat câte un cordon bleu, suc, tzatziki, cartofi iar prețul a fost de 42 euro. Aici prețul a fost mai mare puțin decât ieri, însă ne-am asumat ca am luat masa unde era și plaja. Aveau și o piscină cu vedere panoramică spre mare dar am zis, venim în Creta să stăm la piscină ?

Spre seară am mers în portul venețian sau orașul vechi cum i se mai spune, și am luat la pas străduțele înguste și foarte aglomerate. Pentru moment am zis ca mă aflu în Napoli. Seamănă foarte mult. Am servit câte o înghețată apoi am mers spre cazare, pentru ca mâine este o zi foarte plină și programată, lucru cu care noi nu suntem obișnuiți. 😂

https://facebook.com/reel/1808552679639294


Ziua 3 în Creta – Ce s-a întâmplat pe Laguna Balos și insula Gramvousa?😼

🚘Inițial am vrut să ajungem în Balos cu mașina însă mare atenție companiile de închiriere interzic acest lucru, menționând asta și în contract. Nu am avut de ales și am rezervat cu o seară înainte pentru o mini croazieră de o zi.

Ne-am trezit dimineața și am plecat spre portul din Kissamos. Odată ajunși, ne-am îmbarcat și am servit o cafea aromată, nerăbdători să ajungem la plaja.

Prima oprire a fost pe insula Gramvousa, traseul a fost de aproximativ 1h. Odată ajunși am avut la dispoziție 1:30h pentru a explora locul. Aici este și un castel ce datează din secolul 16 însă nu am vrut să facem hike, așa ca am rămas și noi pe plaja ca mulți alții. Nu este o insula locuită, eram doar noi și natura sălbatică.

Timpul s-a epuizat așa ca ne-am îmbarcat și ne-am îndreptat spre Laguna Balos. Aici aveam sa staționam 2h însă surpriza mare. A fost o coadă imensă la debarcare și stand la coadă nu înțelegeam de ce ne mișcam așa greu în condițiile în care pe insula Gramvousa a mers totul rapid.

Surpriza a început să apară cu cât ne apropiam mai mult spre ieșire. Când ce sa vezi, nu ne-a fost pusă la dispoziție o barcă așa cum scria pe bilet, au ancorat intr-o zona unde apa era pana la umeri și nu aveam de ales decât să coboram așa. Mulți au făcut cale bătută și nu au coborât, ca și noi de altfel.

A fost riscant pentru cei care nu știau să înnoate și mai ales pentru copii. Am fost extrem de dezamăgiți și parcă această experiență a umbrit puțin apa și laguna care se arată așa frumoasă. Peisajul este de vis, așa ca am încercat să ne bucurăm de pe vas.

În concluzie, dacă vă place adrenalina și nu aveți probleme cu înotatul vă puteți aventura, însă dacă aveți echipamente cu voi, copii sau nu știți să înnorați, nu vă recomand. Experiența ne-a costat 40 euro/persoană. Am recuperat o parte din bani, întrucât s-au efectuat verificări și atât noi cât și alți oameni au reclamat cele întâmplate.

Ziua asta nu a fost să fie, însă mâine sunt sigură ca vom avea parte de o experiență inedită pe o altă plajă din Creta.

https://www.facebook.com/reel/771562461813227


Ziua 5 Sunt sigură ca de locul ăsta din Creta nu știai 🙂

🌊Cu o seară în urmă am vrut să descoperim ceva inedit aici în Creta și ne-am pus pe căutări. După lungi căutări ceva ne-a uimit efectiv. Este vorba despre lacul Kournas. Dis de dimineață ne-am îndreptat spre lac. Odată ajunși aici am parcat iar costul pentru parcare a fost 2 euro, însă nu faceți ca noi. Dacă ajungeți aici mergeți spre lac, după parcarea cu plată și veți găsi una fără plata, încercați acolo poate găsiți locuri disponibile. Drumul de la mașină la lac este bineînțeles presărat cu taverne locale și magazine cu suveniruri. Am ajuns aici și aveam să încercăm pentru prima oară să mergem cu hidrobicicleta. Teama mea de apă este imensă însă am învins această frică aici și tare bine am făcut pentru ca toată plimbarea a fost așa de relaxantă… dar nu v-am spus ce căutăm aici? Căutăm broaște țestoase în apă și uite ca am fost norocoși și am găsit multe chiar. De obicei ele se ascund pe margine unde este și multă vegetație. A fost o experiență interesantă. Tot la acest lac puteți face și plajă și puteți înnota. Dacă ar fi să ma întrebați ce sa faceți în Creta, categoric v-aș zice să veniți aici. Vă spun sigur ca o să vă placă tare mult. După plimbarea de o oră pe lac, ni s-a făcut foame așa ca am mers la taverna de lângă lac. Din prea multă foame am comandat de toate 😂 ce să-i faci dacă am ajunși aici nemâncați 😂

După această plimbare am mers spre plajă și aici iarăși am fost extrem de norocoși. Am găsit o plajă puțin știută, o plajă ce ține de Anemos Luxury. Aici am plătit pentru un pat 15 euro și am avut inclus apă și fructele acestea. Din păcate vântul a bătut prea tare și nu am putut intra în apă însă am admirat apusul care s-a arătat a fi epic. Este o plajă întinsă iar din depărtare știti cu ce seamănă ? Cu Madeira ❤️

Dacă ajungeți în Creta va recomand sa ajungeți atât la plaja Anemos cât și la lacul Kournas. Puțini știu de aceste locuri

https://www.facebook.com/reel/1059591605862694


🫡Ziua 6 Sătucul de munte din Creta, Theriso și Beach Bar-ul cel mai bun Ammos&Ilios☀️

Ei bine ziua de astăzi începe cu un drum foarte pitoresc în munți. Ne-am îndreptat spre Theriso la primele ore ale dimineții, pentru a servi micul dejun acolo. Theriso este un sat de munte, pitoresc. Drumul până acolo este destul de îngust, șerpuit însă foarte autentic. Pe marginea drumului sunt multe capre iar vegetație de aici face ca totul să pară ca nu te mai afli în Creta, locul fiind extrem de rustic. Odată ajunși aici am căutat câteva taverne, multe din ele fiind închise întrucât programul lor începe la 12. Intr-un final am găsit una fix așa cum ne doream, autentică. S-a mâncat bine aici și pot spune ca este primul loc unde am simțit gustul copilăriei. Pâinea aceasta prăjită e fix cum o făcea bunica iarna pe plită. După ce ne-am relaxat și am admirat satul, care nu este mare însă este foarte familial. Apoi am pornit la drum, spre un beach bar extrem de căutat aici în Creta. Iar aici e aici, drumul extrem de îngust, multe serpentine însă peisajul a fost cum rar mi-a fost dat să văd. După ce am coborât o perioadă am ajuns intr-o zona unde se cultiva foarte mulți lămâi și portocali. Drumul a fost de poveste, ne-a dat un sentiment de adrenalina dar și de bucurie. Am ajuns in cele din urmă la beach bar, unde am rezervat 2 șezlonguri care au fost 10 euro cu apă inclusă în preț, și ne-am relaxat câteva ore bune. Este un beach bar foarte frumos, deloc scump, însă va recomand să ajungeți dimineața ca să prindeți locuri bune. Este extrem de bine organizat, la intrare ne-a întâmpinat un hostess care ne-a îndrumat spre locurile disponibile.

Ziua noastră, penultima din această vacanță s-a încheiat cu o masă în orașul vechi, unde am admirat apusul și am mâncat local.

A fost cea mai frumoasă vacanță din acest an. Recomand Creta datorită diversității de pe insulă și a oamenilor ospitalieri.

https://www.facebook.com/reel/397097302751274

Aceasta a fost vacanta noastra in Creta.

Revenim cu recenzii din urmatoarele destinatii.

Pe curand,

Echipa Oferte-Last-Minute.RO

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.