Thailandezul.ro
Despre

Insula Creta este considerata a fi insula ideala pentru snorkeling in primul rand datorita claritatii apei, una dintre cele mai apreciate din lume, o translucenta uimitoare pana la adancimi de pana la 30 metri, permitand observarea unei mari varietati de pesti si animale marine, plante acvatice si multe alte locuri extrem de interesante.

Mărginită de peste 1.000 de kilometri de coastă și cu plaje uimitoare susținute de munți care se ridică la peste 2.400 de metri, Creta este diferită de orice altă insulă din Grecia. Este cea mai mare dintre insulele grecești și a cincea cea mai mare insulă din Marea Mediterană.

Principalele atracții de pe Creta sunt plajele incredibile cu nisip auriu și apele turcoaz ale Mediteranei, dar insula găzduiește, de asemenea, importante situri arheologice minoice, chei dramatice, orașe minunate cu porturi și fortărețe venețiene și mici orașe de coastă în care puteți scăpa. un ritm de viață liniștit.

Vezi si:  Weekend prelungit in Viena, Austria, 100 euro (zbor si cazare 3 nopti)

Pe coasta de nord se află orașele portuare vechi de secole, Chania, Rethymnon, Heraklion și Agios Nikoloas, cele mai populare destinații turistice de pe insulă. Cele mai bune locuri de vizitat pe Creta pentru cumpărături, viață de noapte, muzee și atracții culturale se găsesc de-a lungul coastei de nord.

Pe coasta sudică îndepărtată, cu privirea spre Africa, dincolo de Marea Libiană, sunt sate pitoresti pe litoral, unde puteți scăpa de scena turistică principală. Acesta este cel mai bun loc pentru călătorii care caută o evadare liniștită, dar care doresc totuși să se bucure de o vacanță pe plajă.

Interiorul pitoresc, montan, găzduiește sol fertil și este locul unde veți găsi o mare parte din agricultura țării, împreună cu sate fermecătoare de case văruite pe străzi înguste și răsucite. Drumurile și autostrăzile bune conectează orașele de pe coasta de nord cu orașele de pe coasta de sud și asigură drumeții frumoase prin munți.

Cea mai buna perioada

Climatul este in principal mediteranean, cu umiditate ridicata si ierni usoare. Ninge in zonele montane inalte, iar pe timp de vara cele mai ridicate temperaturi ajung la plus 30 grade.

  • Primavara intreaga natura infloreste in Creta. Vremea este placuta, soarele straluceste cu blandete pe cer si vantul adie placut. Este perioada ideala pentru o excursie in care sa descoperi frumusetile Cretei, ascunse de privirile curioase ale turistilor. 
  • Vara plajele insulei sunt inundate de turisti in cautare de soare, plaja, ape cristaline si multa voie buna. Create este o destinatie potrivita atat grupurilor de prieteni in cautare de distractie, cat si familiilor care vin aici pentru liniste si peisajele impresionante. In luna august, temperaturile sar si de 33 grade, insa adierea placuta a Mediteranei racoreste atmosfera. 
  • Toamna este sezon de plaja pana in luna octombrie. Soarele incalzeste cu putere, temperature apei este placuta, iar turistii mai putini. 
  • Iarna este blanda si dulce in Creta, cu ceva ploi si zile mai innorate, dar aceiasi atmosfera calda si primitoare.
Vezi si:  Weekend prelungit in Frankfurt (Germania), 118 euro! (zbor + cazare 3 nopti)!

Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.