Pentru ca iubim Romania, astazi am hotarat sa facem un top al celor mai spectaculoase drumuri din Romania dupa cum urmeaza:

1. Cheile Bicazului – reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km, se desfasoara intre Lacul Rosu si localitatea Bicaz-Chei, si este strabatuta de drumul transcarpatic  DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.


2. Transrarau – este o sosea montana care face legatura dintre Valea Bistritei si Valea Moldovei. Acest drum este incadrat in categoria a patra de viabilitate, ceea ce inseamna ca pe perioada iernii nu va fi deszapezit cu prioritate, insa el va putea fi deschis pe perioada sezonului rece în funcție de solicitarile existente.

Vezi si:  Mic ghid de calatorie – ce sa faci intr-o vacanta in Valea Doftanei, Romania, ce sa nu ratezi, atractii turistice

3. Cazanele Dunarii – sunt un sector din defileul Dunarii la trecerea prin Muntii Carpati. Au o lungime de circa 9 km. In unele locuri Dunarea se ingusteaza pana la 230 m, ingreunand navigatia. Fluviul este marginit de pereți verticali, stancoși.


4. Transfagarasan – este o cale rutiera de circulatie din Romania, care incepe in comuna Bascov, judetul Arges de langa orasul Pitesti , in directia orasului  Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1  intre Sibiu si Brasov , in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km, traversand pe axa nord-sud Muntii Fagaras. Portiunea de la  barajul Vidraru pana la Cartisoara traverseaza un teren montan la altitudini mari si a fost construita in perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Vezi si:  Despre Ancona (Italia), cand sa mergi, perioade bune si atractii turistice

5. Transalpina – Este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.


close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Vezi si:  Geneva, Elvetia - Mic ghid de calatorie – ce sa faci intr-o vacanta, ce sa nu ratezi, atractii turistice