La jumătatea distanței dintre Milano și Veneția, Verona este unul dintre cele mai populare orașe din Italia pentru turiști, care se bucură de arta, arhitectura, opera și faima sa literară . Se află în curba în S a râului Adige, când iese din Alpi. Centro Storico din Verona, centrul istoric, unde veți găsi majoritatea atracțiilor și lucruri de făcut, este legat de cartierele de pe malul stâng prin 10 poduri.

Despre

Deoarece Verona este atât de des umbrită de vecinul său plin de farmec, Veneția , turiștii încearcă adesea să o vadă într-o singură zi, dar există atât de multe lucruri de făcut aici încât îți vei dori să petreci mai mult în acest oraș fermecător.

Verona a devenit colonie romană în 89 î.Hr. și s-a dezvoltat într-un oraș important. Există mai multe vestigii din această epocă, inclusiv amfiteatrul roman , iar orașul este la fel de bogat în biserici romanice din secolele al XI-lea și al XII-lea.

Verona a fost un important centru artistic în Renaștere și mai devreme, sub puternica familie della Scala. Îi vei întâlni peste tot, numiți Scaligeri. Principalii arhitecți din secolele al XV-lea și al XVI-lea, Fra Giocondo și Michele Sanmicheli, au fost responsabili pentru mai multe clădiri splendide și pentru zidurile orașului bastionate.


Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Verona sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Ianuarie este luna cea mai rece a anului

Atractii Turistice

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.