În dimineața devreme și după-amiaza târziu, clădirile din cărămidă în tonuri roz din Toulouse au o strălucire deosebită, câștigând orașului titlul „La Ville Rose” („Orașul roz”). Toulouse se află în inima sud-vestului sufocant al Franței, nu departe de granița cu Spania. Clima plăcută și localnicii prietenoși oferă Toulouse-ului o ambianță primitoare.


Despre

Deși este un oraș industrial major, Toulouse este unul dintre cele mai plăcute orașe din Franța și are o atmosferă relaxată. În această parte a țării, oamenii vorbesc încet, cu vocalele întinse, așa cum zăbovesc la cafea la cafenelele în aer liber și se zăbovesc în piețele orașului. Pentru turiștii care învață limba franceză, acesta este locul perfect pentru a practica.

O modalitate excelentă de a începe un tur al orașului Toulouse este să călătorești înapoi în timp în epoca pelerinajelor medievale la Bazilica Saint-Sernin, inclusă în Patrimoniul UNESCO. Apoi, vizitatorii pot explora o mănăstire din secolul al XIII-lea care exemplifica stilul gotic sudic sau pot petrece timp plimbându-se în jurul Place du Capitole, mărginită de repere arhitecturale din cărămidă roșie.

Toulouse este renumită pentru muzeele sale de arheologie și arte plastice, precum și pentru cultura locală. Douceur de vivre (viață bună) se simte pe terasele însorite ale cafenelelor în aer liber și se savurează în bucătăria regională.

Vizitatorii ar trebui să deguste cu siguranță specialitățile consistente, cum ar fi cassoulet (tocană de carne și fasole) și pateul de rață și, de asemenea, să păstreze loc pentru desert. Dulciurile tradiționale din Toulouse includ Gâteau du Fénétra, o tartă făcută cu caise, lămâi confiate și bezea de migdale; și bomboane violet cristalizate.


Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Biarritz sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și Septembrie

Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie

August este cea mai bună lună pentru înot


Atractii Turistice

Youtube


Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.