Incepe cautarea pentru urmatoarea calatorie!


Porto, al doilea cel mai mare oraș al Portugaliei, este renumit pentru centrul istoric înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru apusurile pitorești de pe malurile râului Douro și, bineînțeles, pentru vinul ce-i poartă numele.  


Despre

Aparent tăiat din granit lângă gura râului Douro, al doilea oraș al Portugaliei, cunoscut local ca Porto, orbeste cu o bogată colecție de atracții culturale.

Inima istorică a orașului Porto este Ribeira. Acest bairro de pe malul apei insistă pozitiv să te pierzi printre labirintul străzilor înguste și să cauți unele dintre cele mai prețuite comori arhitecturale ale orașului. De fapt, atât de rare și de prețioase sunt clădirile care alcătuiesc acest venerabil cartier încât UNESCO l-a declarat Patrimoniu Mondial.

O mare parte din vechiul Porto poate fi descrisă cu un accent pronunțat din secolul al XVIII-lea. Bisericile baroce extravagante și clădirile neoclasice impunătoare punctează orizontul, conținutul lor cel mai valoros fiind afișat în muzee de clasă mondială amplasate în piețe pitorești.

Între timp, caracterul contemporan al orașului este evident în scena sa înfloritoare a artelor moderne și într-un loc de muzică alarmant futurist. Trecerea podului spre Vila Nova de Gaia este un punct culminant al obiectivelor turistice, precum și un tur ghidat în jurul uneia dintre cabanele portului. Ar trebui luată în considerare o croazieră de-a lungul Douro, iar pentru o panoramă cu adevărat memorabilă a orașului, faceți o plimbare cu telecabina care alunecă de la un capăt la altul al cheiului.


Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Porto sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și Septembrie

Cele mai reci luni sunt Ianuarie, Februarie și Decembrie

Atractii Turistice

Youtube


Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.