Ieșind în Marea Adriatică în colțul nord-vestic al Croației, Istria este o provincie frumoasă, compactă din punct de vedere geografic și ușor de explorat – vă puteți baza într-unul dintre cele trei orașe principale, Rovinj , Pula sau Lovran , și puteți lua o zi excursii de aici. Istria găzduiește numeroase atracții istorice și naturale cu o mulțime de lucruri de făcut, de la rătăcirea orașelor vechi medievale la înotul în apele limpezi și albastre ale Mării Adriatice.

Despre

De-a lungul coastei de nord-vest a peninsulei se află orașul Porec , cunoscut pentru frumoasa Bazilică a lui Eufrasie, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce mai la sud se află orașul istoric Rovinj și arhipelagul insulelor care alcătuiesc frumosul parc național Brijuni .

Istria a fost de asemenea locuită de mult timp, cu ruine și dovezi ale locuinței lăsate atât de iliri, cât și de romani. De fapt, unul dintre cele mai mari amfiteatru romane din lume se află în Pula, care este, de asemenea, unul dintre cele mai populare orașe din regiune. Găsiți mai multe locuri minunate de vizitat de-a lungul acestei peninsule pitorești, cu lista noastră de atracții de top din Istria.


Cea mai buna perioada

In Croatia, vremea este bună peste tot în Iulie, August și Septembrie

Orașele cu cel mai bun climat sunt Dubrovnik, Insulele Croate (Hvar, Split, Brela, Cavtat și Sinj, cu o vreme bună cel puțin 8 luni pe an

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Pula sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie

Atractii Turistice

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.