Despre

Cea mai veche zonă din Palermo se învecinează cu Via Vittorio Emanuele, între palatul normand și catedrală, cele mai mari două atracții turistice ale sale. Orașul s-a extins în portul arabilor în secolele IX-XI ca capitală a emirilor din Sicilia, un oraș al moscheilor și palatelor egale cu cele din Bagdad și Cordoba.

Normanzii au cucerit orașul în 1072, iar în 1282, în rebeliunea cunoscută sub numele de „Vecernia siciliană”, toți francezii au fost uciși sau expulzați de Casa Aragonului, ai cărei viceregi spanioli au mărit Palermo, stabilind Via Maqueda și Quattro Canti . Veți găsi locuri de vizitat în Palermo care reflectă toate aceste trei perioade de ocupație.

Vezi si:  Despre Peninsula Istria (Croatia), cand sa mergi, perioade bune si atractii turistice

După ce Sicilia a devenit regiune autonomă în 1946, portul Palermo a fost extins și industria sa extinsă, dar Palermo rămâne cea mai săracă dintre capitalele de provincie ale Italiei. Pentru idei despre cele mai bune lucruri de văzut și de făcut, consultați lista noastră cu atracțiile turistice de top din Palermo.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Palermo sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie

Vezi si:  Despre Valencia (Spania), cand sa mergi, perioade bune si atractii turistice

Atractii Turistice