Despre

Gândește-te la Liverpool și te gândești imediat la The Beatles și Liverpool Football Club și la celebrul lor stadion Anfield (unul dintre cele mai mari din țară). Și, desigur, există acel accent unic de Scouse.

Inima orașului Merseyside se află pe malul de est al estuarului Mersey, la doar trei mile de mare. În acest moment, Mersey are aproape o milă lățime, deschizându-se în interior într-un bazin de trei mile lățime. Acesta este unul dintre motivele pentru care Liverpool, cu unul dintre cele mai mari porturi din lume care nu depinde de maree, rămâne un port major pentru transportul transatlantic.

Vezi si:  Vacanta in Malaga, Spania - 159 euro (zbor si cazare 5 nopti)

Originea numelui orașului poate fi urmărită în anul 1173, când a apărut într-un hrisov acordat de Henric al II-lea. Este în mod tradițional legat de pasărea mitologică Liver (pronunțată „lyver”), o pasăre asemănătoare pescăruşului văzută în stema orașului. În zilele noastre, Liverpool este o metropolă comercială importantă, un oraș universitar și un centru financiar, precum și un oraș cheie pentru bisericile catolice și anglicane, ambele având episcopi aici.

Orașul are, de asemenea, multe clădiri istorice frumoase, precum și numeroase grădini și parcuri, muzee și facilități de agrement. Unele dintre principalele atracții sunt Galeria de Artă Walker și Sala Filarmonicii , aceasta din urmă considerată una dintre cele mai bune săli de concerte din Europa.

Vezi si:  Vacanta in Londra, UK, 176 euro (zbor si cazare 4 nopti)

Liverpool are, de asemenea, distincția de a fi numit un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Denumirea care acoperă șase locații din centrul Liverpool, inclusiv Pier Head, Royal Albert Dock și William Brown Street. Orașul este, de asemenea, o destinație populară de cumpărături, în special în jurul modernului Liverpool One, un site de 42 de acri dedicat terapiei serioase de retail.

Pentru a afla mai multe despre motivul pentru care acest oraș vibrant este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Anglia, citiți lista noastră cu cele mai populare atracții turistice din Liverpool.

Cea mai buna perioada
  • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Liverpool sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie
  • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August
  • Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie
  • Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie, Iunie, Iulie, August, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
Vezi si:  Vacanta in Amsterdam, Olanda, 338 euro (zbor si cazare 5 nopti)
Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.