Despre

Răspândită de imperii de-a lungul secolelor, care se desfășoară atât în ​​Europa cât și în Asia, Istanbulul este una dintre marile metropole ale lumii. Înființată în jurul anului 1000 î.Hr., colonia Bizanțului a crescut în Marea Capitala a Imperiului Bizantin și după cucerirea otomană a orașului și-a păstrat locul glorios ca inimă a imperiului. Orașul (redenumit oficial la Istanbul după întemeierea Republicii Turce) este împrăștiat liber cu rămășițe glorioase ale istoriei sale lungi și illuște, iar vizitarea obiectivelor turistice va impresiona chiar și cel mai obosit vizitator monument.

Vezi si:  6 zile in Antalya, Turcia - Vara - 203 euro - zbor si cazare

Pe lângă cele patru mari (Aya Sofya, Palatul Topkapı, Moschee Albastra, și Marele Bazar), lăsați suficient timp pentru a explora celelalte obiective turistice. Deși multe atracții turistice sunt situate în sau aproape de vechiul cartier al orașului Sultanahmet, există o mulțime orbitoare de alte lucruri de făcut în tot mai multe zone ale orașului.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Istanbul sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August

Vezi si:  Despre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), cand sa mergi, perioade bune si atractii turistice

Ianuarie este luna cea mai rece a anului

Atractii Turistice