Islanda, „țara gheții și a focului”, este țara contrastelor uluitoare și a frumuseții incredibile, creată de forțele naturii și locuită de un popor pașnic și civilizat. Iar capitala Reykjavik este cea mai nordică din lume și în același timp cea mai curată. 

Islanda este o țara insulară, scăldată de apele Oceanul Altatic și situată acolo unde Europa întîlnește America, geologic vorbind. În același timp, Islanda este și cea mai tînără țară a lumii clădită din joaca focului şi a apei, a vulcanilor şi a gheizerelor.


Despre

Dacă vă întrebați când să călătoresc în Islanda, primul lucru de care ar trebui să ții cont este vremea a acelei țări. Este un tip de climatologie subpolar oceanic, cu veri răcoroase și scurte și ierni reci. Cu toate acestea, acestea din urmă nu sunt atât de dure pe cât ați putea crede, având în vedere locația Islandei. Efectele curentul cald al golfului atenuează frigul.

Pe de altă parte, clima sa este responsabilă de minunile naturale pe care ți le oferă țara nordică, cu ghețari spectaculoși și râuri glaciare. Dacă la acestea adaugi impunător vulcani, vei înțelege că una dintre principalele atracții ale Islandei este propria sa natură. In orice caz, orice moment este bun pentru a vizita acele meleaguri. Prin urmare, pe lângă explicarea când să călătorești în Islanda, vom sugera ce să faci în țară în fiecare sezon al anului.


Cea mai buna perioada
  • Vremea este plăcută în peste 0% din teritoriul Islanda pe parcursul întregului an
  • Cele mai bune luni pentru a merge în Reykjavík sunt lunile Iulie și August
  • În medie, cele mai calde luni din Reykjavik sunt lunile Iulie și August, iar luna cea mai rece a anului este luna Decembrie


Atractii Turistice

Youtube


Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.