Milos din Grecia este cu siguranță una dintre cele mai impresionante insule din Ciclade. În special iubitorii de natură și căutătorii de liniste, cei care caută o experiență de călătorie cu totul specială, sunt atrași de această perlă magică a insulei.


Despre

Fascinante sunt mai ales diversele situri naturale, plajele sălbatice-romantice cu rocă vulcanică, dar și flerul liniștit, care fac din Milos o adevărată bijuterie în lumea insulelor grecești. Mai mult, există multe atracții interesante și atât de multe lucruri unice de făcut în Milos! Printre atracțiile absolute se numără orașul alb ca zăpada Plaka, satul colorat de pescari Klima, stâncile uluitoare Kleftiko și, de asemenea, peisajul lunar din Sarakiniko fac din această insulă o bijuterie unică în Marea Egee.

Milos , uneori scris Melos, este o insulă cicladice din Grecia și, în plus, unul dintre cele mai interesante locuri din această regiune. La fel ca celebrele insule Naxos , Mykonos și Paros, este situat în sudul Mării Egee. Cu o suprafață de 160,1 kilometri pătrați și cu aproape 5.000 de locuitori, Milos nu este prea mare și multe dintre cele mai bune atracții pot fi explorate cu mașina de închiriat sau chiar cu quad. Printre cele mai faimoase lucruri de făcut în Milos se numără o vizită la plin de culoare Klima , orașul vechi Plaka și Kastro, minele de sulf, peisajul lunar Sarakiniko și stâncile albe din Kleftiko.. Unul dintre repere este, de asemenea, „Venus lui Milo” de 2 metri înălțime, care a fost găsită pe insulă în 1820 și al cărei original este acum expus la Luvru din Paris.

Centrul turistic din Milos este situat în jurul orașului-port Adamantas , locul unde acostează feribotul. La doar 5 kilometri, pe versanții unui deal, se află Plaka, albă ca zăpada, frumoasa capitală a insulei. Aici, buticuri șic sunt invitante pentru cumpărături, iar numeroase cocktail-baruri , taverne excelente , precum și restaurante, asigură bunăstarea culinară. Cu toate acestea, cazările și hotelurile fenomenale de pe Milos sunt și ele fabuloase, ceea ce în cele din urmă fac din vacanță o experiență de neuitat în Grecia.


Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Milos sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și Septembrie

Milos are perioade secetoase în Iulie și August

Cele mai reci luni sunt Ianuarie, Februarie și Martie

Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie și Decembrie

August este cea mai bună lună pentru înot


Atractii Turistice

Youtube


Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.