Situată în nordul Mării Egee, Chios este a cincea insulă ca mărime din Grecia. Porecla sa „Insula Mastic” a primit-o de la exporturile insulei de gumă de mastic. Dar, desigur, masticul nu este singurul lucru pe care l-ați putea vedea aici. Istoria sa datează din epoca neolitică, ocupația turcilor în timpul Revoluției grecești, iar aventurile piraților saraceni sunt unele dintre principalele atracții pe care le puteți învăța vizitând această insulă. De asemenea, se crede că Chios este locul de naștere al lui Homer, autorul cărții Iliada și Odiseea.

Despre

Chios este o insulă frumoasă, bogată în istorie. Aceasta este o insulă muntoasă, situată la câteva mile de țărmurile turcești. Chios este renumit în mare parte pentru arborii de mastic, unici în acest fel în lume. O insulă cu un puternic caracter local, există multe situri interesante acolo. Foarte frumoase sunt micile sate medievale, precum Pyrgi și Olympi, cu modele geometrice pe pereții exteriori. Bogată istorie medievală a insulei a lăsat multe alte urme pe Chios. Există castele medievale, cum ar fi Castelul din orașul Chios, din Vrontados și satul fortificat Anavatos, precum și multe mănăstiri din jurul insulei.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Chios sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie

Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie

Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.