Despre

Hamburg, cel mai mare oraș din Germania după capitala Berlinului, se află în capul lungului estuar în formă de pâlnie al râului Elba. Locația sa îl face o legătură importantă între mare și rețeaua germană de căi navigabile interioare și numeroase insule. Orașul este cunoscut mai ales pentru faimoasa sa zonă portuară, Portul Hamburg. Pe lângă faptul că este un nod important de transport, Hamburg a devenit unul dintre cele mai importante centre culturale și comerciale din Europa, precum și o destinație turistică majoră.

Vezi si:  Geneva, Elvetia - Mic ghid de calatorie – ce sa faci intr-o vacanta, ce sa nu ratezi, atractii turistice

Singura parte a vechiului Hamburg care a supraviețuit secole de incendii și războaie, Deichstrasse îngustă și curbată dă un sentiment al trecutului orașului. Construită cu mult înaintea depozitelor din secolul al XIX-lea și a complexelor portuare din secolul al XXI-lea, strada oferă o privire asupra trecutului Hansa al orașului. Liga Hanseatică a fost o asociație medievală de orașe portuare independente și comercianți de-a lungul Balticului și Atlanticului de Nord, din secolele XI până în XVIII, și chiar în secolul al XIX-lea. Arhitectura sa distinctă se găsește în întreaga Germanie baltică.

Deichstrasse vă duce direct pe un pod peste unul dintre numeroasele canale ale orașului. Depozite masive de cărămidă, construite la câteva secole după ce puterea Hansa a dispărut, formează un canion de-a lungul părților laterale ale canalului.

Vezi si:  Craciun in Londra, UK, 237 euro (zbor si cazare 5 nopti)

O a doua pasarelă duce în cel mai fierbinte cartier nou, Hafencity, unde vechiul și noul se amestecă într-un amestec izbitor de cărămidă neo-Hansa din secolul al XIX-lea cu apartamente contemporane din oțel și sticlă, balcoanele lor ieșind peste cafenele atractive, – ochi cu vase cu vele de epocă. Multe dintre cele mai interesante lucruri de făcut în Hamburg se află în această zonă portuară.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Hamburg sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie

Ianuarie este luna cea mai rece a anului

Vezi si:  Weekend prelungit in Rimini (Italia), doar 81 euro (zbor si cazare 4 nopti)
Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.