Astăzi, Genoa (Genóva în italiană) este principalul port al Italiei, cu o lungă istorie de putere maritimă care a început când a învins rivala Pisa în secolul al X-lea. Bogățiile care au revărsat orașul în secolele al XVI-lea și al XVII-lea se arată încă în palatele de marmură care i-au câștigat porecla de La Superba.


Despre

Aceste vechi palate nobiliare, mai numeroase și splendide aici decât în ​​orice alt loc din Italia, sunt cele mai importante atracții turistice ale orașului. De-a lungul malului apei, în încurcătura de străzi și străzi abrupte ale vechiului cartier al marinarilor, care se ridică din Porto Vecchio (portul vechi), vă simțiți cum trebuie să fi simțit orașul la apogeul puterii sale maritime. Două dintre lucrurile extraordinare de făcut pentru familii din Genova sunt aici, Acvariul și Muzeul Maritim, care aduc la viață experiențe maritime pentru copii.

Marea a jucat întotdeauna un rol major în viața Genova, iar astăzi multe dintre cele mai populare atracții turistice și lucruri de făcut se află în port. Dacă aveți timp, vizitați străzile și piețele de lângă Piazza de Ferrari, Piazza Matteotti, via Dante și Via XX Settembre.

Dar amintiți-vă: lucrurile care arată aproape pe hartă pot fi o distanță lungă. Genova este un oraș vertical, care se ridică brusc de la arcul portului său până la versanții inferiori ai munților Apenini. Nu poți pur și simplu să traversezi orașul – diferitele sale segmente sunt legate prin cinci tuneluri rutiere și poduri înalte.


Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Genova sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Ianuarie este luna cea mai rece a anului

Noiembrie este luna cea mai ploioasa

Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie


Atractii Turistice

Youtube


Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Selectează frecventa notificarilor

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.