Despre

Cel mai mare oraș din sudul Olandei (și al cincilea ca mărime din țară), Eindhoven nu este o destinație la care se gândesc de obicei turiștii. Este păcat, deoarece Eindhoven oferă o serie de atracții și lucruri satisfăcătoare de făcut.

Datorită conexiunilor sale cu gigantul electronic Philips (un monument lângă gară este dedicat fiului fondatorului companiei), Eindhoven este cunoscut sub numele de „Lichtstad” – Orașul Luminii – și este una dintre centralele industriale ale țării.

Vezi si:  City break in Viena, Austria, 125 euro (zbor si cazare 4 nopti)

Situat pe râul Dommel, orașul a început să crească rapid odată cu înființarea fabricilor Philips în 1891, iar proeminența sa industrială a fost consolidată odată cu fondarea producătorului de mașini și camioane, DAF.

Două dintre cele mai populare atracții din Eindhoven sunt muzeele dedicate operelor și tehnologiei acestor două puteri. Turistii au mai multe de făcut aici, de la muzee de artă la biserici istorice și parcuri minunate. Orașul este, de asemenea, remarcabil pentru legătura sa cu Vincent Van Gogh, care a trăit și a pictat în satul din apropiere Nuenen.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Eindhoven sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie

Vezi si:  Vacanta in Barcelona, Spania, 312 euro (zbor + cazare 5 nopti)

În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August

Ianuarie este luna cea mai rece a anului

Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.