Despre

Când Muzeul Guggenheim al lui Frank Gehry a apărut pe malul râului Bilbao în 1997, s-a născut fenomenul „arhiturismului”. Vizitatorii au început să se adună aici pentru a vedea arhitectura modernă uluitoare a Guggenheim și colecția extinsă de artă contemporană.

Guggenheim este un punct culminant al Bilbao și, de asemenea, doar începutul atracțiilor culturale. Acest oraș care se întâmplă are câteva alte muzee interesante, un oraș vechi fermecător (Casco Viejo) și restaurante gourmet excepționale.

Vezi si:  Weekend prelungit in Zaragoza, Spania, 169 euro (zbor + cazare 3 nopti)

Ca capitală a provinciei Vizcaya din Țara Bascilor Spaniei, Bilbao respectă tradiția de excelență gastronomică a regiunii. În tot orașul există restaurante obișnuite care servesc pintxos , varianta bascilor tapas. Turiștii se distrează să guste specialitățile locale în timp ce explorează străzile pietonale atmosferice din Casco Viejo.

Bilbao se mândrește cu șase restaurante cu stele Michelin , renumite pentru gastronomia rafinată. Câteva dintre aceste restaurante se găsesc lângă principalele atracții turistice: restaurantul Nerua din Muzeul Guggenheim, restaurantul Ola Martín Berasategui și Restaurante Mina lângă Mercado de la Ribera și Restaurante Zortziko, la câțiva pași de Muzeul de Arte Frumoase.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Bilbao sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și NoiembrieÎn medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și SeptembrieCele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie

Vezi si:  Weekend prelungit in Sofia (Bulgaria), doar 61 euro! (zbor + cazare 3 nopti)!
Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.