Despre

Al doilea oraș ca mărime al Danemarcei, Aarhus (sau Århus) se află pe coasta de est a Iutlandei, unde râul Aarhus Å se varsă în golful pitoresc cu același nume. Menționată pentru prima dată în 928 d.Hr. ca sediu al unui episcop, a primit statutul municipal în 1441.

Începând din Evul Mediu, a servit ca un important centru comercial, maritim și de pescuit, tradiție care trăiește datorită popularității zonei în rândul pescarilor sportivi. Bogăția generată de comercianți în timpul perioadei de glorie a orașului este clară astăzi în numeroasele clădiri renascentiste bine conservate pe care le veți vedea în timp ce explorați numeroasele sale atracții turistice.

Vezi si:  Weekend prelungit in Zaragoza, Spania, 169 euro (zbor + cazare 3 nopti)

Pentru a găsi dovezi ale unei epoci și mai timpurii, plimbați-vă prin Klostergade, Volden și Borggade în Cartierul Latin . Acest cartier interesant a înlocuit vechile fortificații vikinge la sfârșitul secolului al XIV- lea . Dar acest trimestru este departe de a fi înghețat în timp. Astăzi, este o enclavă plină de viață, cu buticuri, cafenele și restaurante care mărginesc străzile înguste pavate cu piatră.

Un important centru cultural cu un muzeu remarcabil de arte plastice, Aarhus este, de asemenea, bine cunoscut pentru scena muzicală vibrantă. Concertele și festivalurile frecvente îmbrățișează totul, de la folk, jazz, rock și pop, până la muzică de cameră și spectacole de operă susținute în locații și biserici istorice.

Vezi si:  City break in Zadar, Croatia, doar 83 euro! (zbor si cazare 3 nopti)

Pentru a vă asigura că găsiți cele mai bune locuri de vizitat în acest vibrant oraș danez, urmați lista noastră cu cele mai bune atracții turistice din Aarhus.

Cea mai buna perioada

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Aarhus sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie

În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August

Februarie este luna cea mai rece a anului

Cele mai ploioase luni sunt Iulie și August

Vezi si:  Weekend prelungit in Atena, Grecia, 138 euro (zbor si cazare 4 nopti)
Atractii Turistice

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.