Prima vacanta…. nu se uita niciodata! Cel putin pentru noi asa este. Prima noastra “iesire” in afara tarii a fost in Atena in 2017 cu ocazia Sarbatorilor Pascale.

In luna Februarie am achizitionat biletele de avion. Fiind prima noastra experienta cu avionul am ales compania aeriana Aegean despre care auzisem, iar costul lor pentru doua persoane a fost de 172,39 EUR, fara bagaj de cala.

Emotii mari pentru primul zbor insa am reusit sa captam cateva imagini superbe de sus.


Cazarea am ales-o astfel incat sa fim aproape de mijloacele de transport in comun si de mare.

Nefeli Hotel Alimos 3* a fost alegerea noastra, un hotel curat, pozitioare buna si raport pret/calitate excelent.

O mare bucurie a fost faptul ca una din doamnele de acolo era de origine romana, si ne-a putut ajuta cu sfaturi si ponturi pentru vizite, mijloace de transport in comun. Un sfat foarte bun a fost acela de a EVITA taxi-urile.

Vezi si:  Weekend prelungit in Mallorca, Spania, 144 euro (zbor si cazare 3 nopti)

In prima zi am decis sa exploram imprejurimile zonei Alimos la pas, bucurandu-ne de plaja si pontonul din apropiere, de restaurantele si terasele locale si de minunata arhitectura greaca.


Am fost putin surprinsi de faptul ca oamenii sunt respectati de catre angajatori, pauzele lor fiind mereu respectate [ Luni si Miercuri dupa-amiaza avand program scurt].

Mancarea foarte buna, preturile micute si oamenii foarte sociabili.

A doua zi am pornit la drum si am decis sa folosim un Hop-on Hop-off Bus, un Double Decker descoperit ce ofera un tur de aprox 90 minute, la pretul de 20 EUR/pers.

Principalele atractii ale acestui tur sunt:

  • Ancient Olympic Stadium – Stadionul Olimpic Antic
  • Mikrolimano Harbour – Portul Mikrolimano
  • Syntagma Square – Piata Syntagma
  • Melina Merkouri / Plaka
  • Acropolis & Parthenon
  • Temple of Zeus – Templul lui Zeus
  • Parliament / National Gardens – Parlamentul / Gradinile Nationale
  • National Library – Biblioteca Nationala

Dupa ce am terminat turul, foamea si pofta ne-au impins sa cautam un fast food international [ KFC 🙂 ]. Cel mai apropiat local era la cativa km, astfel am decis sa nu ascultam de sfatul doamnei si sa incercam un taxi. Am aflat pe pielea noastra ca vorbele erau adevarate, si ca orice strain ajuns acolo, a incercat clasica metoda de-a se invarti in loc si a alege ruta cea mai lunga. Norocul nostru a fost ca aveam si noi Google Maps pornit, si cand am observat ca se intampla asta, i-am propus sa se ghideze dupa ea, refuzand insa, si noi am decis sa coboram. Concluzionand, evitati pe cat posibil taxiurile si folositi mijloacele de transport in comun, sau Uber daca este disponibil.

Vezi si:  Mic ghid de calatorie – ce sa faci intr-o vacanta in Thassos, Grecia, ce sa nu ratezi, atractii turistice - partea 2

A treia zi a inceput bine, cu “Hristos a inviat”, atat noi cat si doamna de la hotel bucurandu-ne de prezenta si de un mic sentiment de ‘acasa’. Apoi am pornit in calatorie, spre Portul Piraues, fara o destinatie in minte, urmand sa stabilim acolo.

Ne-am urcat in tramvai, si doar dupa cateva statii, am si ajuns.


Aegina a fost destinatia noastra, fiind insula cea mai apropiata de Atena, ~1h. Si-am pornit.


Drumul a fost frumos, dar odata ajunsi acolo a fost eclipsat de frumusetile insulei.


A patra zi am pastrat-o pentru relaxare, plimbandu-ne prin Cartierul Plaka, pentru a lua cateva suveniruri si a ‘savura’ putin din farmecul sau.

Vezi si:  O saptamana in Corfu, Grecia, 188 euro! (zbor + cazare)

A fost o vacanta minunata, de care ne vom aminti mereu. Astfel, Grecia va ramane mereu in sufletul nostru.

close

Vrei sa iti trimitem un mail cand apare o oferta noua?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.