Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie, a anunţat luni, 12 aprilie, ministrul economiei, Claudiu Năsui, după o întrevedere cu ambasadorul Greciei la București, informează Agerpres. Pentru a intra pe teritoriul țării va fi nevoie de certificatul de vaccinare sau test PCR negativ.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiţii”, a explicat Claudiu Năsui, în al cărui portofoliu este și turismul, într-o intervenție la Antena 3.

Potrivit lui Claudiu Năsui, la intrarea în Grecia, turiștii români trebuie:

  • să completeze un formular de localizare, care poate fi descărcat de pe internet;
  • să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ.
Vezi si:  Zboruri ieftine spre Atena - de la 63 euro dus-intors

Carantină la revenirea în țară

Ministrul a explicat şi condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru ca la revenirea din Grecia românii să nu intre în carantină.

  • „Dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, a țărilor din zona galbenă, atunci nu e nicio problemă.
  • Dacă Grecia este în zona galbenă, dar cetăţeanul român este vaccinat și au trecut 10 zile de la rapel, se întoarce fără carantină.
  • Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Năsui.
Vezi si:  Thailanda intenționează să primească turiști vaccinați fără restricții.

Surse:

https://www.libertatea.ro/stiri/conditiile-in-care-putem-pleca-in-vacanta-in-grecia-din-16-aprilie-anuntul-ministrului-economiei-3497398

https://www.mediafax.ro/social/conditiile-in-care-mergi-in-vacanta-in-grecia-nasui-anunta-ca-in-cateva-zile-se-vor-redeschide-granitele-pentru-turistii-romani-20037717