Grecia anunta ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum pentru pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Unii călători nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină la sosirea în Grecia, deoarece țara face primii pași pentru a-și deschide granițele către turism.

Călătorii din Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie, Israel, Serbia și Emiratele Arabe Unite care au fost complet vaccinați sau au primit un test PCR negativ cu până la 72 de ore înainte de sosire pot renunța la carantina obligatorie de o săptămână din Grecia.

Vezi si:  Vacanta de vara in Atena, Grecia - 134 euro ( zbor si cazare 3 nopti)

Măsuri de preventie, cum ar fi distanțarea socială și cerințele de acoperire a feței, vor fi încă în vigoare.

Carantina va fi ridicată de luni, dar alte restricții „pentru zborurile interne sau internaționale vor fi în vigoare până pe 26 aprilie”, a declarat autoritatea aeriană într-un comunicat. În prezent, restricțiile sunt încă în vigoare în Grecia, doar călătoriile esențiale fiind permise între regiuni.

Ministrul grec al turismului, Haris Theoharis, a declarat pentru CNN că țara „face acești pași, începutul unui proces de deschidere treptată care va duce la o deschidere completă a turismului”.

Vezi si:  Grecia urmează să se redeschidă turiștilor pe 14 Mai

„Vom face ajustări și ne vom rezerva dreptul de a face modificări după cum considerăm de cuviință până atunci”, a spus el.

Zborurilor internaționale directe li se permite acum să zboare către Atena, Salonic și unele dintre cele mai populare destinații ale țării, inclusiv Creta, Rodos, Kos, Mykonos, Santorini și Corfu.

Sursa:

https://www.libertatea.ro/stiri/grecia-renunta-la-carantina-obligatorie-impusa-rezidentilor-din-ue-si-din-alte-cinci-tari-3509424

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/grecia-renunta-la-carantina-obligatorie-pentru-turistii-din-ue-si-din-alte-cinci-tari-1500733

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/grecia-ridica-obligativitatea-carantinei-anticovid-impusa-turistilor-din-ue-si-mai-multe-state.html

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2021-04-19/greece-lifts-mandatory-quarantine-for-some-eu-us-travelers