Zurich reprezinta centrul financiar al lumii, dar si centrul comercial si industrial; este paradisul cumparaturilor si Mecca Europei din punct de vedere cultural.

Zurich, orasul cu o populatie de peste un milion de locuitori, beneficiaza de luciul acvatic al unui vast lac, socotit cel mai limpede din Elvetia, cat si de apele raului Limmat, care il traverseaza.

€ 120
Bucuresti – Zurich
2 – 5 Aprilie 2021

* Locuri limitate la acest tarif. Preturile au fost verificate la momentul in momentul postarii, insa pot fluctua.

Atractii turistice

Bahnhofstrasse și Bahnhof

Image 1 of 8

"Main Street" din Zürich este Bahnhofstrasse pietonală ocupată, care se întinde de la gara principală (bahnhof) până la Bürkliplatz, aflată la capul lacului. Strada de 1.200 de metri este una dintre cele mai atrăgătoare străzi comerciale din Europa, însuflețită de fântâni, artă publică, copaci și clădiri deosebite. Deși multe dintre magazinele care o plasează sunt umplute cu blănuri, modă, bijuterii și alte bunuri high-end, ferestrele lor inteligent decupate și clădirile în sine o fac un loc popular pentru plimbarea tuturor. Secțiunea mijlocie a străzii a fost construită în 1867 după umplerea unui șanț vechi, Fröschengraben; părțile spre lac și stație au fost construite câțiva ani mai târziu. Printre clădirile interesante se numără mai multe date de la începutul secolului al XX-lea: clădirea Weber (numărul 75), reconstruită în 1912 și 1928 și complexul Jelmoli din Seidengasse 1, proiectat inițial cu un schelet din fier. Observați în special fațada din 1913 a clădirii Peterhof și Leuenhof.

Vezi si:  Zboruri catre Buenos Aires, Argentina - de la 510 euro (dus-intors)