Guvernul israelian a confirmat luni, 4 ianurie, că va emite pașaportul de vaccin Covid care va permite accesul în locuri ”restricționate altor persoane”, informează The Jerusalem Post. O demonstrație a proiectului a fost prezentată de Nachman Ash, coordonatorul programului de luptă împotriva coronavirusului, într-o reuniune a unei comisii parlamentare.

”La două săptămâni după a doua injecție, o persoană care a fost vaccinată va primi un pașaport verde”, a explicat Yuli Edelstein, ministrul sănătății, adăugând că documentul va ”elibera oamenii din izolare” și va ”permite oamenilor să intre în locuri care vor fi încă interzise celeilalte populații”.

Ce poți face cu cardul și aplicația

Cardul și aplicația le va permite celor care au primit două doze de vaccin coronavirus să intre în săli pentru evenimente culturale și sportive, să călătorească în străinătate fără a fi nevoie să intre în carantină și să ofere acces la multe alte avantaje odată ce țara începe să redeschidă. Aplicația folosește informațiile personale, iar codul de utilizare este trimis după ce primești și al doilea vaccin pentru imunizare.

”Omologii din alte țări au fost entuziasmați”

”Pașaportul verde este modul nostru de a încuraja tot mai mulți oameni să se vaccineze”, a completat ministrul Edelstein.

Surse:

https://www.libertatea.ro/stiri/israelul-emite-pasaportul-verde-pentru-cei-vaccinati-anti-covid-19-cum-arata-si-cum-se-foloseste-3362025

https://www.timesofisrael.com/health-ministry-says-vaccinated-recovered-to-get-green-passport-for-6-months/